Dags för service av bilen

Är man bilägare så är detta bilservice något man inte slipper undan, nya bilar så är det helt klar behändigare än om man kör en äldre bilmodell. När det är dags för service av bilen så kan man antingen göra den själv om man har den kunskapen eller så lämna man in den på en verkstad som sköter servicen på bilen.

Att sköta om sin bil innebär att det blir enklare att serva den, en nyare modell krävs mindre underhåll än en äldre modell och eftersom vi männiksor är olika med olika kunskaper om saker och ting så är det en stor fördel att det finns duktiga mekaniker ute i vårt avlånga land som kan detta med bilar. Oavsett var du bor så finns det ställen som är auktoriserade på just ditt bilmärke där du kan lämna in din bil med gott samvete.

Är du en fixare så kanske du kan lösa mycket av servicen själv, nackdelen är att du inte kan stämpla serviceboken som en auktoriserad verkstad gör. Om du har en gammal bil så kanske det inte spelar så stor roll utan du mekar med bilen som en av dina stora intressen. För övrigt så gäller det att hålla lite koll på hur bilen beter sig och kolla motoroljan och lite andra saker som kan vara bra att göra emellanåt.

Ta för vana när du åker in och tankar din bil att kontrollera din bil. Se så att alla lampor är hela och att det är lagom mycket luft i alla däck. Kolla också upp vindrutetorkare om dessa är felfria, om inte byt dessa direkt. Spolarvätska är något som man kan köpa på sig en extra flaska att förvara i bagaget om man skulle upptäcka att det börjar vara för lite av den varan när man ska spola vindrutan ren.