Åk runt i Sverige – en roadtrip i spåren av motorernas vrål

Att åka på en roadtrip är mångas dröm – enkelt, opretentiöst, billigt, ta dagen som den kommer och bara vara. Men för att den ska bli allt det där så krävs det förberedelser och ett gott humör. Här nedan hjälper vi dig med några tips inför och under din roadtrip genom Sverige – och vi följer i motorsportens spår.

Innan resan

Det viktigaste är inte att staka ut den exakta resan, men några grundläggande ramar är bra. Hur länge ska ni vara borta, har ni något eller några fasta punkter eller datum som ni absolut vill ha med på resan? Hur mycket pengar kan ni lägga var och en?

Vart vill ni åka?

Man behöver inte bege sig så långt bort för att det ska kallas roadtrip. Visserligen finns det läckra tips om utlandsresor, men det räcker gott med en resa i Sverige. Ta fram en karta för att få överblick och leta reda på era favorit evenemang eller andra motorrelaterade utflyktsmål som ni inte vill missa.

Fina delar av Sverige

Som motorfantaster så har vi två favoriter: Falkenberg med havet och sommarkänslorna precis inpå knuten kombinerat med en fräck motorbana som räknas som en av Sveriges snabbaste. Lite högre upp i landet ligger Mittsverigebanan, strax utanför Härnösand, en lång bana och har flera olika typer av motorsport, här hittar man alltid någon kul och underhållande motorsporttävling.

Under resan

När ni väl har kommit iväg, packat klokt och satt er i bilen så kommer ni med all säkerhet behöva köra ganska långa sträckor och det kan vara svårt att hålla sig vaken. Det är viktigt att pausa framför allt för den som kör. Att underhålla varandra med hjälp av olika lekar och spel, såsom bilbingo eller bokstavslekar är ett sätt. Som avkoppling under en paus kan det vara skönt att rensa hjärnan med en sudoku eller en stunds casino och få chansen att vinna en slant.

Njut av resan

Glöm inte att ha sådär roligt och kul som ni verkligen tänkte er när ni satt inomhus en regnig dag i november. Ju bättre planering och flexibla lösningar ni har gjort innan er resa desto bättre blir resultatet. Med största säkerhet har ni fått uppleva många fina delar av Sveriges land och sett några riktigt svettiga motortävlingar.