Upplev något nytt på mopeden

Gillar du att köra moped finns det massor av roliga tävlingar och evenemang du kan delta i. I denna artikel berättar vi om några av dem, samt tipsar om var du hittar rätt reservdelar till din moped.

Mopedrundan är en populär träff där flera entusiaster möts för att tillsammans åka en sträcka på 5 mil. Rundan anordnas varje år på Södertörn och lockar alltid till sig nya mopedister. Det handlar inte bara om att åka runt, utan man ska även besvara några frågor på vägen. Det är alltså som en tipspromenad fast på moppe.

För att delta i olika event gäller det att ha sin moped i ordning och sköta om den rätt så att den håller. Om man är en inbiten mopedförare vet man redan med sig hur befriande det är att ta en längre tur på sin kära ägodel. För att ta reda på vilka reservdelar man kan tänkas behöva kan man kolla runt på nätet och förhoppningsvis hitta det man behöver för att hålla moppen i trim.

Genom att göra en snabb sökning på Google kan man hitta information om lokala mopedtävlingar runt om i landet. I Landskrona brukar Roadriders MC bjuda in till en trevlig motordag, där de samlar in pengar till Barncancerfonden. I Hultsfred har man kört en mopedtävling enligt regler från 1961. Mopeder tycks vara ett intresse som många svenskar delar och möjligheten att kunna delta i en mopedtävling i närheten av var man bor känns ganska stor.

Mopeder är inte bara roliga att köra, utan det finns också ett stort intresse av att meka med dem i garaget. Det är ett stort nöje för många att göra om sina mopeder för att förbättra dem och testa på nya tekniker. Det vanligaste är att byta ut lampor, lack och framgaffel för att piffa upp sin moppe. Information om hur du då går tillväga hittar du enkelt på nätet.