Olika former av motorsport

Motorsport är något för den som gillar fart, fläkt och ljudet av dundrande motorer. Det roliga med motorsport är ju också att det finns så väldigt många olika varianter och discipliner, något vi tänkte titta lite närmare på här nedan.

Bilsport

Inom bilsporten finns det som bekant en rad olika grenar och discipliner eller vad sägs som racing, rally, rallycross, dragracing och folkrace. Den allra största och mest prestigefyllda disciplinen inom bilsporten är troligtvis Formel 1 där riktigt snabba bilar tävlar på banor världen över i länder som Storbritannien, Italien, Japan, Brasilien och Kina.

Lastbilstävlingar

Även om det kanske inte är så vanligt så finns det även olika typer av tävlingar där lastbilar är involverade. Bland annat så har ju lastbilar en helt egen klass i det berömda Dakarrallyt, där ryska förare av någon anledning rönt stora framgångar.

Motorcykelsport

Motorcykeltävlingar finns det också ett stort utbud av. Förutom de supersnabba tävlingarna i roadracing så finns det även discipliner som till exempel motocross, trial, speedway och enduro, som är populärt i Sverige med tävlingar som Novemberkåsan och Gotland Grand National.