Fixa med din motorcykel under vintersäsongen

Efter sommarens härliga körningar i sol och vind så är det en klok idé att tacka sin motorcykel ordentligt. För det första så behöver den en ordentlig tvätt i syfte att hålla längre och för det andra så är det faktiskt rätt kul! Lämnar du in den på verkstad går det kanske snabbt, men du sparar mycket pengar när du gör jobbet själv.

Vinterpyssel

En noggrann rengöring av din motorcykel gör det lättare att upptäcka eventuella skador, såsom lossade muttrar såväl som andra potentiella problem. Det räcker inte med en ytlig rengöring, det är viktigt att du kollar efter inre rostskador och att du tar ut delar som behöver en grundligare genomgång. Dra åt lösa skruvar, inspektera hjulen och bromsbeläggen och kolla synliga kablar. Smörj gas- och kopplingskablarna och kontrollera att hjulen snurrar fritt. Titta slutligen efter att det inte finns några läckor.

Byt ut och fixa

Det är lätt att få tag på alla reservdelar du behöver – helt enkelt beställ på nätet – snabbt och bekvämt hemifrån. Ofta behöver du nya lampor, säkringar och batterier, men även olika typer av verktyg. En ordentlig strålkastarlampa, multifunktionsskruvmejsel, tång, kopplingskabel och skiftnycklar är verktyg som varje motorcyklist bör ha i sin ägo. På så sätt är du alltid redo.