Red Bull Racing

Red Bull Racing är ett Österrikiskt Formel 1 stall som skördar framgångar mycket på grund av Sebastian Vettel men också av mycket smart marknadsföring med prylar för supporters.Formel 1 Racing

Startade 2004

Det hela startades 2004 då Red Bull under hösten köpte av Ford deras Jaguar Racing. Det blev en hyfsad säsong 2005 då hela 34 poäng samlades ihop tack vare föraren David Coulthard som stannade på plats nummer 7 i konstruktörsmästerskapen. Själv hamnade Coulthard på en tolfte plats i mästerskapen för förare. När Coulthard la av 2009 så ersattes han av Sebastian Vettel och segern kom som ett brev på posten för Red Bull Racing i Kina det året 2009.

Vettel stor favorit

Supporterskaran har ökat i ock med Vettels intåg i Formel 1 cirkusen och Red Bull som varumärke har stärkts genom sitt förvärv av gamla Jaguar Racing. Något som också märks bland supporterprylar som kommer från Red Bull Racing. Hos supporterprylar.se så hittar du bland annat Red Bull Racing men även supporterprylar till andra stall så som Ferrari och Mercedes GP. Detta är viktigt för teamen att få ut sitt varumärke via sina supporters och vem vill inte ha en keps eller nyckelring med sitt favorit teams logga på.Mark Webber är Red Bull teamets andre förare från Australien, han har hängt med Red Bull sedan 2007 och skördar också han framgångar dock inte som Vettel. Men han är betydelsefull för teamet och tillsammans med Vettel och teamets tredje förare Sébastien Buemi från Schweiz så för dom Red Bulls teamet framåt som aldrig förr. Framgångar kommer och teamet är ett av de mest framgångsrika just nu. Det återstår att se hur 20014 kommer att se ut.

Svår konkurrens från Mercedes

Efter ett antal mycket framgångsrika säsonger för hela Red Bull Racing så har man under denna säsong stött på mycket svår konkurrens av Merdedesstallet, som till denna säsong har lyckats bättre än något annat stall. Inför säsongen gjordes en del förändringar i reglerna, vilka Red Bull Racing inte riktigt hann optimera sina bilar och förare för. Den flerfaldige mästaren Vettel ligger för närvarande inte bättre placerad än på sjätte plats, och även om andreföraren i stallet, Daniel Ricciardo något överraskande ligger på tredjeplatsen i förarmästerskapen så är man nog inte nöjda i det österrikiska stallet.Detta beror på att på de två översta placeringarna finns två Mercedesförare, och de är dessutom helt överlägsna alla de övriga förarna. För närvarande så är det tysken Nico Rosberg som leder med 165 poäng före engelsmannen Lewis Hamilton som ligger strax efter på sina 161 poäng. Som det ser ut så kommer spänningen i de avslutande tävlingarna av årets Formel 1-serie bestå i vem av de båda Merdecesförarna som tar hem titeln. Konstruktörsmästerskapen kan vi ganska säkert slå fast att den redan är avgjord.

Fortsatta motgångar

Ytterligare motgångar för Red Bull Racing kom senare när först när andreföraren Mark Webber slutade för att börja köra sportvangn med porsche stallet, och sedan när storfavoriten Sebastian Vettel hoppade av för att köra åt Ferrari. Red Bull Stallet var dock snabbt med i svängarna och rekryterade Daniel RiccIardo istället för Matt och sedan Daniil Kvyat istället Sebastian.Dock har säsongen börjat trögt för Daniel då handiskades i sin första tävling på grund av för högt bränsleflöde, och straffades ytterligare då han tappade ett däck efter ett depåstopp. Detta resulterade i att Daniel fick starta längre bak i det kommande loppet.Dock gick det bättre för Daniil som mot alla odds presterade riktigt bra i team Red Bull, och tack vare Daniil’s prestation ligger Red Bull stallet riktigt bra till mitt i säsongen. Mest förbryllande var hur bra han presterade på höghastighets banorna, vilket Red Bulls bilar inte brukar vara optimerade för.